HTML

Kundalini jóga, a jógák ezerarcú királynője

Tenni kell, nem beszélni róla. De ahhoz, hogy lássad, érezzed, elhidd, hogy tenni kell, beszélnem kell róla, beszélnünk kell róla. Elhiszed, hogy fiatalít, energetizál, jókedvűvé tesz? Elhiszed, hogy megmozgatja az izmokat, élni akarást ad, és belső mosolyt? Ugye nem hiszed el. Nem ettől. De ha e miatt, amit itt olvasol, kipróbálod, akkor majd elhiszed. A kundalini jóga számomra az ÉLET jógája.

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Utolsó kommentek

Olvasgatók

Prána és test

2008.09.03. 08:16 EzerArcú

Azaz energia. Mint tudjuk régről, fizikai tanulmányainkból, minden anyag is energia. Ezt ugyan felfogni nem tudjuk, de néha képesek vagyunk e nélkül is elhinni.

Ha zenét hallgatunk és közben van időnk és kedvünk gondolkodni a hangok magasságán, akkor tapasztaljuk, hogy a hangok is energiát jelentenek, energiát közölnek. Vannak hallható hangok, és nem hallhatóak. Az energia valahogy a nem hallható hangokhoz hasonlít, hiszen nem látjuk... De érzékeljük.

A Kundalini szerint a test nemcsak fizikailag látható, hanem sok különböző energiaszintű test is. Ezekben, ezeket összekötve áramlik az az energia, amit pránának nevezünk.

El lehet úgy képzelni, hogy maga a test az energiapálya. Ezeken a pályákon áramlik az energia. A csakrák pedig ezen pályáknak a találkozási pontjaik.

Ha emlékszel még a kémiai tanulmányokra, elektronok, pályák, akkor el is tudod képzelni. Sokfajta alakú pálya, amik valahogy keresztezik is egymást, hiszen ugyanazon térben vannak, különböző energiaszintűek. Az elektronok rajta nem kerülnek közel egymáshoz, bolondok lennének, hiszen taszítják egymást. Mégis jól elvannak a különböző pályákon.

Ezek landoltatják a pránát, az univerzum energiáját magukban, rezgettetik magukat vele, majd továbbengedik.

Így a jó. Az energia megadja a változást nekünk, miként a hang, a zene is, de nem tároljuk magunkban, hanem továbbadjuk. Persze, módosítottuk, mint a hanszer teste is módosítja azt.

 

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: test csakra rezgés lélegzet kundalini kundalini yoga

A bejegyzés trackback címe:

https://kundalinijoga.blog.hu/api/trackback/id/tr63645277

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása