HTML

Kundalini jóga, a jógák ezerarcú királynője

Tenni kell, nem beszélni róla. De ahhoz, hogy lássad, érezzed, elhidd, hogy tenni kell, beszélnem kell róla, beszélnünk kell róla. Elhiszed, hogy fiatalít, energetizál, jókedvűvé tesz? Elhiszed, hogy megmozgatja az izmokat, élni akarást ad, és belső mosolyt? Ugye nem hiszed el. Nem ettől. De ha e miatt, amit itt olvasol, kipróbálod, akkor majd elhiszed. A kundalini jóga számomra az ÉLET jógája.

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Utolsó kommentek

Olvasgatók

Gazdagság gyakorlatsor - azaz krya a jólétért

2008.11.19. 12:48 EzerArcú

Van olyan gyakorlat, csupán 11 perc reggelenként, ami a jólétet vonzza az életünkbe.

Ez Yogi Bhajan "fényesítsed a glóriádat" gyakorlata.

Egyébként nagyon kedvelem a "nagy öreg" elnevezéseit, olyan játékosság ered belőlük.

És persze a jólét ígérete is, hiszen azt nem mondhatni, hogy a kundalini jóga művelői amolyan földönfutók lennének. Tudom, ez manapság nem mindig hat jól, gyanús is lehetne.

Én viszont már foglalkoztam annyit a lélek rejtelmeivel, hogy tudok egy nagyon egyszerű dolgot. Az akarásról ha lefejtjük a visszatartó erőt, és engedjük, hogy a kellő irányba húzzon minket, akkor oda jutunk, ahová szeretnénk.

Ha a gazdagsághoz, akkor oda.

Részemről a gazdagság az időm saját magam általi osztását jelenti már egy ideje.

Jelentem, ezt elértem!

 

A gazdagság, jólét számomra - ahogy sok más értelmes ember számára is - nemcsak a bankókban kifejezhető gazdagságot jelenti. Elsősorban a döntés szabadságát, a gondolatok gazdagságát, de igenis, jelenti az anyagi javakét is.

Itt egy kis történet Arádhana hírleveléből a gazdagság egy lehetséges megnyilvánulásáról: történetesen arról, hogy van mit ennem!

"Yogi Bhajan errol a krijáról érdekes történetet mesélt. 2000 évvel ezelott Indiában egy közösséget nehéz idoszak fenyegetett. Rishi Anand, egy nagytudású bölcs szent intuitív látásával elore megjósolta a nagy idojárás változásokat és éhínségeket, mely sok kínszenvedést és halált hozva az országot sújtják. Így Rishi Anand azt ajánlotta tanítványainak, hogy ezt a kriját gyakorolják mindennap. Három éven át.

Három év múlva nagy éhínség érte el az országot. De lám: a gyakorló szerzetesek kamrái teli voltak. Így konyháikat megnyitották és az éhezoket étellel segítették.

Yogi Bhajan több, mint 30 éven át beszélt arról a nehéz idoszakról, ami a Vízönto Korszak bekövetkeztével elér minket. Az elmúlt idoszakra tekintve be kell lássuk, az elszigetelt, önös életmód vakvágányra visz. A Kundalini Jóga hatalmas tudástára, jógikus módszerei és életvezetési tanításai segíthetnek abban, hogy test, lélek és szellem hármasságában kiegyensúlyozottan élhessünk."
 

Be fogom ár írni a kryát is! Addig is szép napot kívánok - ParamJot

 

Szólj hozzá!

Címkék: jóga kundalini joga kundalini kundalini yoga

A bejegyzés trackback címe:

https://kundalinijoga.blog.hu/api/trackback/id/tr43777633

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása