HTML

Kundalini jóga, a jógák ezerarcú királynője

Tenni kell, nem beszélni róla. De ahhoz, hogy lássad, érezzed, elhidd, hogy tenni kell, beszélnem kell róla, beszélnünk kell róla. Elhiszed, hogy fiatalít, energetizál, jókedvűvé tesz? Elhiszed, hogy megmozgatja az izmokat, élni akarást ad, és belső mosolyt? Ugye nem hiszed el. Nem ettől. De ha e miatt, amit itt olvasol, kipróbálod, akkor majd elhiszed. A kundalini jóga számomra az ÉLET jógája.

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Utolsó kommentek

Olvasgatók

Yogi Bhajan a titoktörő

2008.12.10. 07:33 EzerArcú


Ez a legfontosabb vele kapcsolatban, Yogi Bhajan ugyanis nem volt az első, aki jógát tanult és tanított, nem volt az egyetlen, aki élete korai szakaszában Kundalini Yoga mestere lett, de ő volt az, aki ezt elérhetővé tette a nagyközönségnek.

Miért különös ez? Mert átok ült a titkos tan titoktalanításán.
 


Átok a titok felfedőjére - mikor is halt meg Yogi Bhajan?



Valamikor réges régen, amikor még csak furcsa, fehér turbános férfiak lehettek kundalini jóga mesterek, és a tudást hosszú-hosszú évek tanulása után adták csak át az arra érdemesnek, sok-sok jógagyakorlatot fejlesztettek ki azoknak, akik még jobban, még mélyebben, még hatásosabban akartak a test, a lélek és az elme egységesítésén dolgozni. Ezt a tant nevezték kundalini jóga tanának.

Gyors volt, hatásos volt, de egyszersmind veszélyesnek is tartották. Okkal és joggal. Az ok nyilvánvalóbb, hiszen túl nagy energiát adnak a kedves gyakorló kezébe. A jog nem annyira nyilvánvaló, ugyanis ha hiszünk az emberben, hinni kell abban is, hogy tud bánni a kezébe adott szerszámmal.

De régen nem hittek ebben, és tiltották a titkos tan felfedését. Az átok a következő volt: aki felfedi a titkot, és nem beavatottaknak adja a tanokat, egy éven belül meghal.

De az átokban hinni is kell ám ahhoz, hogy hasson. Yogi Bhajan vagy nem hitt benne, vagy nem érdekelte, vagy tudta, hogy nincs alapja. Bárhogyan is, de 1968-ban Amerikában megalkotta az iskoláját, és bizony igen szép kort élt meg még utána is.



Yogi Bhajan 3H iskolája - boldog, egészséges, szentséges



Yogi Bhajan megalkott a 3HO iskolát, ami a három szentséges, a

holy,

healthy,

happy

együttes megtartását tűzte ki célul. Neki sikerült.
 

Szólj hozzá!

Címkék: kundalini joga yogi bhajan kundalini yoga 3ho

A bejegyzés trackback címe:

https://kundalinijoga.blog.hu/api/trackback/id/tr87813202

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása