HTML

Kundalini jóga, a jógák ezerarcú királynője

Tenni kell, nem beszélni róla. De ahhoz, hogy lássad, érezzed, elhidd, hogy tenni kell, beszélnem kell róla, beszélnünk kell róla. Elhiszed, hogy fiatalít, energetizál, jókedvűvé tesz? Elhiszed, hogy megmozgatja az izmokat, élni akarást ad, és belső mosolyt? Ugye nem hiszed el. Nem ettől. De ha e miatt, amit itt olvasol, kipróbálod, akkor majd elhiszed. A kundalini jóga számomra az ÉLET jógája.

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Utolsó kommentek

Olvasgatók

Kundalini yoga kurzus

2008.08.27. 08:04 EzerArcú

Ígértem a Kundalini jóga tanfolyami meghívót.

Bemásoltam, úgy, ahogyan én kaptam. Csak annyit teszek hozzá, hogy nagyszerű.

 

Kundalíni Jóga: A Tudatosság Jógája



Tudatszintek – A tudatos alkotó élet


Sarb Jot Kaur Khalsa és Hari Dev Singh Khalsa ismét Magyarországon



A Kundalíni Jóga mint alkalmazott tudomány: Ezen a hétvégén a jógikus bölcsesség tanításait és tudását ötvözzük a Yogi Bhajan® által tanított Kundalíni Jóga átformáló erejű energikus gyakorlatiaval. Nem újdonság az, amit tanítunk; ezt a hétvégét inkább arra szánjuk, hogy emlékezhessünk: felidézhessük szellemi eredetünket és hogy belső bölcsességünkhöz közelebb férkőzhessünk.

“Az ősi Indiában a guruk asramjai mentális-szellemi műhelyek voltak. A gyakorlók elméjét arra tanították és formálták, hogy minden lehetséges körülmény közepette is tiszták és erősek maradhassanak, és hogy cselekedeteik is becsületesek és igazságosak lehessenek. Ha a szellemi vezetők az Énben való hitet tanítanák és felhagynának a személyiségben való hit tanításával, ez a világ a mennyek országa lehetne ma már. Evilági létezésed alatt az elme végtelensége a rendelkezésedre áll. Ennek megjelenítéséhez vezetettségre és gyakorlati tapasztalatok megszerzésére van szükséged.” Yogi Bhajan


A Kundalíni Jóga gyakorlatai erőteljesen tisztító, frissítő hatásúak, képességeink felszabadítását nagyban elősegítik és belső energiánk pozitív és konstruktív irányzottságát segítik elő. Ha az elménk egyensúlyban nyugszik, megnyílunk a belső és külső tudás befogadására; és minél közelebb állunk belső Igazságunkhoz, annál egyszerűbb, autentikusabb és átformálóbb erejű az élet tapasztalásunk.


Közös teremtői vagyunk mindannak, amit a tapasztalatainkként élünk meg. Lehetünk az élet realitásának tudatában, vagy tudattalanságában. Maradhatunk tudatosság nélküli teremtők is, rossz szokásaink, berögződéseink és válaszreakcióink romboló pókhálójában vergődve. Vagy alkothatunk látható és tapintható tudatos realitást és pozitív személyes élményeket magunk köré. Lépésről lépésre felszabadíthatjuk magunkat automatikus reakcióink béklyójából. Átformálhatjuk érzelmi, érzéki és impulzív természetünket olyan energiává, mely saját ellenőrzésünk alatt áll; tudatosan tartalékolhatjuk vagy éppen kiengedhetjük azt olyan irányba, melynek helyességéről meggyőződtünk, hogy így a helyes használat érzésével áthatva minket azzá válhasson, amire termetve lett.


A Kundalíni Jóga olyan technológia, mely ebben a folyamatban segít számunkra: az ún. “semleges elme állapotának” kifejlesztése felmérhetetlen eszköz arra, hogy visszatalálhassunk saját magunk kozmikusságához. A gyakorlás átformáló ereje segít felismerni annak igazságát, hogy a bennünk rejlő teremtő erő saját világunkban ill. az univerzumban elfoglalt helyünkön a tökéletességre törekszik és tökéletességet alkot. “Semmivel sem több erőfeszítés egy a tökéletességtől áthatott gondolatot vagy képet gondolatilag megalkotni, mint egyet a tökéletlenségről.”

Amikor a belső valóságunkat tesszük kontemplációnk tárgyává, az végtelen szinteket nyit meg bennünk. A valóság gazdagsága ilyenkor pőre valójában áll az előtt, aki bátran és eltökélten, a kétkedő elme emberi gyengeségét hátrahagyva mássza meg az ide vezető utat. A Kundalíni Jóga ahhoz segít hozzá minket, hogy átérezhessük a fény, az energia, a bölcsesség és a lényegiség saját magunkban és a világban való megtestesülésének misztikus valóságát. Ez a tudásanyag egyetemes örökségünk, mely különösen ennek a kornak szól, amikor is a jóga ismét kultúrává válik és a kultúra pedig jógává.


Sarb Jot Kaur Khalsa www.kundaliniyoga.pl


 



2008. szept. 12. péntek 18:30 - 20:30 ingyenes gyakorlás és előadás

2008. szept. 13 – 14. szombat és vasárnap 10:00 - 13:00, szünet, majd 15:00 - 17:00

A három nap költsége 70 Euro (16.500.- Ft.)

Helyszín:

Mandala Yoga Studio www.mandalayoga.hu

Budapest, VII. Nefelejcs u. 58.

Érdeklődés és jelentkezés telefonon: 06 30 370 1383 (Andrea)

E-mailen: jogaszules@t-online.hu (Gáborjáni Réka, Aradhana Kaur)
 

Szólj hozzá!

Címkék: energia gyakorlás jóga kundalini joga tűzlégzés kundalini yogi bhajan kundalini yoga yogi bhajan

A bejegyzés trackback címe:

https://kundalinijoga.blog.hu/api/trackback/id/tr15634235

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása