HTML

Kundalini jóga, a jógák ezerarcú királynője

Tenni kell, nem beszélni róla. De ahhoz, hogy lássad, érezzed, elhidd, hogy tenni kell, beszélnem kell róla, beszélnünk kell róla. Elhiszed, hogy fiatalít, energetizál, jókedvűvé tesz? Elhiszed, hogy megmozgatja az izmokat, élni akarást ad, és belső mosolyt? Ugye nem hiszed el. Nem ettől. De ha e miatt, amit itt olvasol, kipróbálod, akkor majd elhiszed. A kundalini jóga számomra az ÉLET jógája.

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Utolsó kommentek

Olvasgatók

Kundalini jóga és kundalini étkezés

2008.12.13. 09:43 EzerArcú

 

Mint minden megerőltető gyakorlat előtt, ne étkezz, vagy csak nagyon keveset jógázás előtti pár órában.

Na most komolyan, mert ez nekem soha nem sikerül így.

Félig komolyan a kundalini óra előtti evés-nemevésről

Ha rosszul levős vagy, ha felfordul a gyomrod, ne egyél a kundalini jóga előtt, ugyanúgy, mintha aerobic óra előtt sem eszel.

De ha eszel, akkor legalább csak pár magot, vagy aszalt gyümölcsöt.

Legjobban a kávé, a tej, a tejeskávé tud kutyorogni a hasban, és gázt okozni a belekben, ezek pedig méltán zavarják a jógázó saját és a körülötte lévők gondolatait, facsarják orrát, és még sorolhatnám.

Én nem lettem húskerülő, de amióta jógázom - és itt nem csak a kundalini jógáról beszélek, hiszen ez csak az utóbbi fél év, míg a jóga már 2000-től része az életemnek - kevesebb és fehérebb húsokat eszek.

De ami még inkább fontos, és fogyókúra helyettesítő, hogy a testtudatosság fejlesztésével érzem a teltséget, és megállítom az étkezést. Vagyis merek otthagyni ételt a tányéromon.

 

 

2 komment

Címkék: reggeli gyakorlás kundalini joga kundalini kundalini yoga etkezes

A bejegyzés trackback címe:

https://kundalinijoga.blog.hu/api/trackback/id/tr41813311

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

JOLANA 2009.01.03. 17:53:23

én úgy godolom, hogy többféle kundalin erő feléresztése létezik,és ez más és más gyakorlatokkal. Sokkal egyszerűbben is elérhető ez a belső energia. Csa egykicsit kell odafigyelni. Ha valakit érdekel esetleg leírom részletesen is. Maradok tisztelettel.

EzerArcú 2009.01.06. 08:48:42

Kedves Jolana,
az egyszerűség-gyorsaság mindenkinek mást jelent. Van akinek egyik gyakorlat egyszerű, van akinek másik. Számomra a leggyorsabb - de egyben legfélelmetesebb ébresztő gyakorlat - egy Osho kundalini zenére történt tánc volt. Ugyanakkor a többiek nem ilyen érzésekről számoltak be.
süti beállítások módosítása