HTML

Kundalini jóga, a jógák ezerarcú királynője

Tenni kell, nem beszélni róla. De ahhoz, hogy lássad, érezzed, elhidd, hogy tenni kell, beszélnem kell róla, beszélnünk kell róla. Elhiszed, hogy fiatalít, energetizál, jókedvűvé tesz? Elhiszed, hogy megmozgatja az izmokat, élni akarást ad, és belső mosolyt? Ugye nem hiszed el. Nem ettől. De ha e miatt, amit itt olvasol, kipróbálod, akkor majd elhiszed. A kundalini jóga számomra az ÉLET jógája.

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Utolsó kommentek

Olvasgatók

Hasba lélegezni

2008.06.30. 22:52 EzerArcú

Bele, a hasba.

Ez furán hangzik. Hiszen a tüdőbe lélegzünk.

Viszont a tüdő ott és úgy tágul, ahogy mi akarjuk.

Ha nagyon szoros míder van rajtunk, szinte csak pihegni tudunk. Ha viszont kiereszthetjük a hasunkat, akkor megy a levegő a tüdő alsó részébe, az lenyomja a rekeszizmot, és végül a has kifelé tolódik. Úgy tűnik, olyan érzet ez, mintha a hasba lélegeznénk.

Miért fontos? Mert nyomjuk, engedjük, masszírozzuk azt a sok hasi szervet, amit igen nehéz lenne másképpen gimnasztikára bírni.

És ha nem tesszük? Akkor is kapunk levegőt, csak a torna marad el.

A kundalini jógában, de egyébként más jógákban is, kipróbáltam párat, a légzés irányításának nagy szerepe van. Egyik nagyon ismert vállfaj a tűzlégzés, másik a nagy jóga légzés, de van visszatartott illetve lassú légzés is. Mindegyik irányít. Ezeket akkor nemigen értettem. Állítom, hogy most sem értik igazán. De a jelentősége ettől nem csökken, legfeljebb bevalljuk, hogy a tudomány néha nem akar mindenáron megmagyarázni valamit, amit amúgy elsőre nem sikerült neki.

Ha megengedjük magunknak, itt a nők kimondottan hátrányba vannak a "csöcs ki has be" pólók miatt, és egyébiránt, az uralkodó divat és viselkedési irányzatok miatt, de tényleg, ha megengedjük, hogy "hasba" lélegezzünk, akkor egy csomó jó dolog indul el.

Nos, ez a masszírozás. Erősebbnek érezzük magunkat. Akár fogyunk is, szóval a hasunk mérete akár csökken is hosszabb távon.

Jól érezzük magunkat a bőrünkben. De ez már más téma, ez a lélegzet-lélek-zet lesz. Majd ha megírom.

Biztosan megírom, ha nem felejtem. Ha elfelejteném, esetleg majd emlékeztettek rá.

Szólj hozzá! · 2 trackback

Címkék: élet energia gyakorlás jóga lélegezni kundalini joga tűzlégzés kundalini

A bejegyzés trackback címe:

https://kundalinijoga.blog.hu/api/trackback/id/tr13546894

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: sneak a peek at this website 2017.10.25. 00:56:52

Do Mbt Shoes Really Help To Improve Health Condition - 2012 Christian Louboutin SALE

Trackback: www.flyingvoices.org 2017.10.18. 19:34:24

E cig in austin tx - Se7ensins xbox bio art

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása