HTML

Kundalini jóga, a jógák ezerarcú királynője

Tenni kell, nem beszélni róla. De ahhoz, hogy lássad, érezzed, elhidd, hogy tenni kell, beszélnem kell róla, beszélnünk kell róla. Elhiszed, hogy fiatalít, energetizál, jókedvűvé tesz? Elhiszed, hogy megmozgatja az izmokat, élni akarást ad, és belső mosolyt? Ugye nem hiszed el. Nem ettől. De ha e miatt, amit itt olvasol, kipróbálod, akkor majd elhiszed. A kundalini jóga számomra az ÉLET jógája.

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Utolsó kommentek

Olvasgatók

Tűzlégzést tanítani

2008.07.23. 18:00 EzerArcú

Nagyon nehéz.

Nagyon nehéz tanítani. Viszont egyedül megtanulni nekem eleve lehetetlenségnek tűnik.

Számomra az volt, hiszen nem értettem sok dolgot. Az értelmét, az alapját, a technikáját.

Számított az, hogy elmesélte a tanár a filozófiáját, bemutatta, gyakoroltuk, de még több is volt ez annál. Egyszerűen éltük. Együtt megéltük azt, hogy tűzlégzünk.

Volt persze előtte mantra, utána meditáció, volt közben imagináció részemről - erre azért volt szükségem, mert annyira nehéznek éreztem ezt a technikát, hogy sokszor el kellett magam képzelnem "működő" technikával. Én egyszerűen beleképzeltem magam a tanár helyébe, ahogy egyenes háttal, és behúnyt szemmel, magam körül békességet árasztva tűzlégzek.

Ezért érzem én azt, hogy a tűzlégzést tanítani, vagy még inkább, bemutatni, támogatni kell. Adni hozzá az energiát.

Lehet, hogy csak azzal támogatja a tanár, hogy ott van.

Nos, valami ilyen lehet tűzlégzést tanulni.

Majd írok többet a tanításáról is.

Szólj hozzá!

Címkék: filozófia mantra meditáció energia gyakorlás jóga lélegezni kundalini joga tűzlégzés kundalini kundalini yoga kundalini csoport

A bejegyzés trackback címe:

https://kundalinijoga.blog.hu/api/trackback/id/tr75582154

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása