HTML

Kundalini jóga, a jógák ezerarcú királynője

Tenni kell, nem beszélni róla. De ahhoz, hogy lássad, érezzed, elhidd, hogy tenni kell, beszélnem kell róla, beszélnünk kell róla. Elhiszed, hogy fiatalít, energetizál, jókedvűvé tesz? Elhiszed, hogy megmozgatja az izmokat, élni akarást ad, és belső mosolyt? Ugye nem hiszed el. Nem ettől. De ha e miatt, amit itt olvasol, kipróbálod, akkor majd elhiszed. A kundalini jóga számomra az ÉLET jógája.

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Utolsó kommentek

Olvasgatók

Tanítani

2008.07.24. 07:26 EzerArcú

A tanításra születni kell. A kérdés megválaszolására, önmagunk háttérbe szorítására, a keresőben, a tanulóban a szikra meglátására, a megszólalásához szükséges idő kivárására születni kell.

Nem lehet azt tanulni.

De lehet magunkban felfedni ezt az érzést, amit a tanítás kiválthat. Lehet szárnyalni attól, ha a tanítvány szemében a megértés szikráját megpillantjuk. Lehet mosolyogni az óra kezdetén, mert érezzük, hogy ma is egyre-másra fognak dőlni a félelem, a homály és a kétkedés falai.

 

Azt mondod, hogy túl pátoszos?

Én még emlékszem nagyszerű tanáraimra. Azokra, akik velünk játszottak, amikor egy nehéz részt megértendő új utakat, új kérdéseket, az egész új oldalát kerestük.

"Induljunk a kályhától" mondta mindig, és már ettől nyugalom szállt felénk.

Nem tudok máshogyan tanítani.

Csak pátosszal a szívemben.

Amit néha kinevetnek. Akkor én is meglátom magamat, és nevetek velük együtt. Mert kifelé tényleg nem mindig kell mutatni azt a pátoszt.

Talán az a legjobb, amikor megfordul ez a viszony, és akkor én vagyok a tanítvány. És ő a tanár.

 

Szólj hozzá!

Címkék: kereső tanulás tanár pátosz érzés tanítás tanuló megvilágosulás kundalini csoport

A bejegyzés trackback címe:

https://kundalinijoga.blog.hu/api/trackback/id/tr33582178

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása