HTML

Kundalini jóga, a jógák ezerarcú királynője

Tenni kell, nem beszélni róla. De ahhoz, hogy lássad, érezzed, elhidd, hogy tenni kell, beszélnem kell róla, beszélnünk kell róla. Elhiszed, hogy fiatalít, energetizál, jókedvűvé tesz? Elhiszed, hogy megmozgatja az izmokat, élni akarást ad, és belső mosolyt? Ugye nem hiszed el. Nem ettől. De ha e miatt, amit itt olvasol, kipróbálod, akkor majd elhiszed. A kundalini jóga számomra az ÉLET jógája.

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Utolsó kommentek

Olvasgatók

2012 és a kundalini

2008.09.22. 18:52 EzerArcú

Világvége és kundalini? Ha olvasnám, azt gondolnám, hogy rossz és hatásvadász cím.

De én most a 2012 felől érkezem, mert arról olvastam. Érdekel? Ha hiszel benne, olvass tovább. Ha nem hiszel benne, akkor ugorj a végére.

2012 sok szent iratban felmerül, mint ciklus vége. Leginkább a Maya és az egyiptomi szent iratokból keresgélnek, és ezek IS azt mondják, hogy lesz világ vége, ami nem más, mint a világ eleje. Egy új ciklus eleje.

Nem tudják, hogy pontosan mi történik, vagyis mindenki a saját verzióját mondja. Ezért nevezem én hit kérdésének.

De ami ennyi embernek a tudatában benne van, mi tudjuk, akik ezze is foglalkoznak, az már maga teremtő erő. Tehát valami mindenképpen lesz. Ha más nem, mi magunknak létrehozunk egy jó kis világvégét, tettük már több háború alkalmával is.

IDE UGORJ HITETLEN!

Ha bármi okból is, de létrehozunk rendkívüli szituációkat, még inkább szükség lesz a fizikai és egyben lelki feltöltődésre, amit a jóga, és ezen belül leginkább a kundalini jóga gyakorlása ad.

Vagyis a gyakorlás nem más, mint felkészülés arra, amikor nem lesz választásunk, hogy ezt az eszközt használjuk-e. Akkor használni fogjuk, elménk csendesítésére, kitartásra, a lélegzés, mint legfőbb jó és az élet egyetlen igaz jelének fenntartására. Vagyis arra, hogy bármely körülmények között akarjunk élni - ez pedig lelki és fizikai hatás egyben.

 

Nekem ezek a gondolatok ugrottak be az egyik könyv - How to survive 2012 - olvasása közben.

Szívesen beszélgetnék ilyen gondolatokról, irányokról, világképekről. Ha te is, szólj nekem is, írj, kommentelj, e-mailezz nekem!

5 komment

Címkék: élet meditáció világvége gyakorlás jóga 2012 kundalini joga kundalini yoga megvilágosulás

A bejegyzés trackback címe:

https://kundalinijoga.blog.hu/api/trackback/id/tr56676270

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Arádhana Kaur 2008.09.29. 14:30:59

yogi bhajan sokat beszélt 2012-ről senki nem tudja mi lsz, lesznek, akik nem is vesznek észre semmit... a kundalinijóga szempontjából az alaptanítás annyi, hogy a közösségek ideje jön el, emiatt a sok szívcsakra gyakorlás, szív csakra aktivizálás. a magányos farkas ideje lejárt: amikor nagy az ár, kellnek körüénk azok, akikbe kapaszkodhatunk... kapcsolódni KELL...

pollack 2008.10.02. 00:34:05

Nem régiben megjelent egy könyv, 2012 - Az idő közel... címen. Olyanok írásai olvashatók a könyveb, mint Hamvas Béla, Popper Péter, László Ervin, Héjjas István...
Elég kimerítő gyűjteménye ez a témával kapcsolatos eddig elképzeléseknek, tudásnak. Csaj ajánlani tudom.
Főként az ezoterika irányából megközelítve a témát, fontos beleolvasni Drunvalo Melchizedek - Az élet virágának ősi titka című könyvébe, amiben sok egyéb mellett 2012-ről is értekezik.

Én főként az ilyen irányú olvasmányaim miatt IS gondolom azt, hogy vmi változni fog akkoriban (+/-2 év). A miértre és a hogyanra, majd választ kapunk idővel, de felkészülni - lélekben - mindenképpen érdemes, mert könnyen megeshet, hogy a ma ismert emberi történelem legnagyobb mérvű átalakulása fog elkezdődni. Tán' már el is kezdődött, s az idő tájban fog csak kiteljesedni a folyamat, és az lesz majd a csúcspont, a sorsforduló, a káoszpont...

EzerArcú 2008.10.05. 20:56:27

Igen, tetszik ez a szó, hogy "káoszpont". Számomra olyat is jelent, ha elképzelem, mint egy hinta egyik iránybeli kilengése.
A másik a "felkészülés". Ha tudjuk mi lesz, fel lehet készülni - mondja a mérnök elme.
Ha felkészülök, akkor jöhet bármi - mondja a hívő. Nekem a mérnök megoldás kissé erőltetettnek tűnik.

Intuitiv · http://agyszulemeny.blogspot.com/ 2008.10.13. 15:30:49

Már jöhetne valami változás végre... Akár rossz, akár jó, csak drasztikus legyen... ezt a világot nehezemre esik elviselni :(

EzerArcú 2008.10.25. 19:49:38

Intuitív, az élet maga az út. Most ilyen "várakozó" idők vannak, de ki lehet ám használni ezt sok mindenre! Olvasni, tanulni, és a legjobb, ha beszélgetni tudsz másokkal, kimondva a kételyeidet, a gondolataidat, de a legeslegfontosabb, hogy kifejezzed, amit hiszel, ahogy hiszel, amit szeretsz az életben!!!
süti beállítások módosítása