HTML

Kundalini jóga, a jógák ezerarcú királynője

Tenni kell, nem beszélni róla. De ahhoz, hogy lássad, érezzed, elhidd, hogy tenni kell, beszélnem kell róla, beszélnünk kell róla. Elhiszed, hogy fiatalít, energetizál, jókedvűvé tesz? Elhiszed, hogy megmozgatja az izmokat, élni akarást ad, és belső mosolyt? Ugye nem hiszed el. Nem ettől. De ha e miatt, amit itt olvasol, kipróbálod, akkor majd elhiszed. A kundalini jóga számomra az ÉLET jógája.

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Utolsó kommentek

Olvasgatók

Veszélyes kundalini energia

2008.12.09. 15:21 EzerArcú

A gyakorlat hatása a kundalini energia megtartására
Kimondottan fontos egy ilyen energiájú közegben.
Olyan ez, mint egy szilaj ló - ha meg akarod ülni, ha érezni akarod, ahogy vágtat, igencsak észnél kell lenned, és a gyakorlás sem árt.
A gyakorlást gyakorlatokon keresztül érjük el. De nem csak az számít, hogy elvégezzük, hanem az is, hogy megfigyeljük magunkat. Valahogy úgy lehet ezt elképzelni, ahogy máaszunk felfelé a hegyen, és figyeljük, hogy a ritkább levegő hogyan hat ránk.


Tudatosság


A figyelem saját magam felé, az energia magamban érzett ereje elvezet ahhoz, hogy tudjam, mi a jó, mi a megfelelő, mi a nem ismert. A kundalini jóga során a kundalii jóga tanárok csak és kizárólag olyan gyakorlatok fordulnak elő - erről Yogi Bhajan tanításai gondoskodnak - ahol a felélesztett kundalini energiát korlátok között tartják.
Egy kicsit talán olyan is ez, mint mikor az atomenergiát, az atomreaktort többszörös fizikai és mentális korlátok közé szorítva tartják. Az autó, a motor, az atomreaktor veszélyes dolog, nagy energiákkal dolgozik, oda kell figyelni a használata során. Tudatosan.
A közlekedés is veszélyes, oda is kell figyelni, de ez kevés embert tántorít el az utazástól.
Mentális zavarodottságot is okozhat a zabolátlan kundalini energia
De még mennyire nem. Pletykák terjednek arról, hogy mentális zavarodottságot okoz. Nem vicc, tényleg kapcsolatba lehet hozni ezzel is kundalini energiát. Csakúgy, mint minden jó technika, minden igazi fegyver kétélű kard, ha nem jól használod, téged vág meg.
Egy picit azonban utalnék más terápiás és mentális technikákra, amik szintén okozhatnak mentális gondot, zavarodottságot. A teljesség igénye nélkül de (pszichológuk szerint, akikhez terápiára járnak ily emberek) áldozatai vannak az agykontrollnak, a Gekkó módszernek, a transzlégzésnek, hasonlóan a tudatmódosító szerekhez és kábítószerhez.



A kundalini nem játék

 

Gyerekek kezébe sem adunk kést, ollót, csak azután, ha megtanítottuk - felügyelet mellett - a használatát. Szintúgy van ez bármely fontos, lényeges, igazi változást létrehozó technikával, terápiával. Mindig van felelőssége a tanárnak, hiszen átadni úgy kell, hogy az a leírtaknak megfelelően végezve a gyakorlatokat ne okozhasson bajt.


 

Szólj hozzá!

Címkék: energia kundalini joga kundalini kundalini yoga

A bejegyzés trackback címe:

https://kundalinijoga.blog.hu/api/trackback/id/tr46813186

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása