HTML

Kundalini jóga, a jógák ezerarcú királynője

Tenni kell, nem beszélni róla. De ahhoz, hogy lássad, érezzed, elhidd, hogy tenni kell, beszélnem kell róla, beszélnünk kell róla. Elhiszed, hogy fiatalít, energetizál, jókedvűvé tesz? Elhiszed, hogy megmozgatja az izmokat, élni akarást ad, és belső mosolyt? Ugye nem hiszed el. Nem ettől. De ha e miatt, amit itt olvasol, kipróbálod, akkor majd elhiszed. A kundalini jóga számomra az ÉLET jógája.

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Utolsó kommentek

Olvasgatók

Hallgass

2008.07.17. 12:41 EzerArcú

Volt már úgy, hogy tettél, dolgoztál, de hiába? Volt már, hogy értelmetlennek tűnt a napod? Nekem sokszor előfordul. Sok ember, közöttük könyvet író, jógatanár, tanár, barát mondta már, hogy egy kis hallgatás, befelés figyelés után minden könnyebb. Mintha helyükre kerülnének a dolgok.

 

Hallgass, és elhallgat a világ.

Hallgass, és meghallod, amit te magad mondanál magadnak. Az időn túl is akár. Úgy, ahogy a filmekben, ahol időn, téren túl üzennek.

Hallgass pár percet minden nap, és figyelj magadra.

Még mielőtt azt mondanád, nem lehet, mert nincs rá idő, hallgass, és meglátod, akad.  - TFG

Minden nap, leginkább észlelés, felkelés, napkelte előtt, de jó munkakezdés előtt is, hallgass egy keveset. Ha ez beépül a mindennapjaidba, a gyakorlás révén, ha teszed 21-40 napig, hogy szokássá válhasson, hatékonyabb leszel.

Most mondom magamnak, mert én is elkezdem ma ezt. Tettem mindig is, de nem szokás jellegűen, hanem gyógyírként. Innentől előre, alapként fogom tenni, amire a napomat építem.

Valami ilyen a meditáció is. Befelé hallgatás. Belső csend.

Része ez a jógának is. A kundalini jóga egyébként sem csak a gyakorlásról szól, hanem ez egy életstílus.

Ebben az életstílusban van helye az egyéni gyakorlásnak, de a csoportosnak is, és még inkább a csoportos megbeszélésnek. Vagy éppen a csoportos hallgatásnak.

Ha van kedved ilyen csoporthoz csatlakozni (leginkább ősztől, mert nyáron a fű sem nő :-)), írjál. A vízöntő korszakban a gyakorlás, magunkon munkálkodás egyéni ugyan, de a motiváció, a segítés, a megértés folyamata ezer módon kapcsolódik csoportokhoz. Csoporthoz tartozás segít, minden egyes résztvevőnek.

Szólj hozzá!

Címkék: meditáció energia gyakorlás vízöntő korszak kundalini csoport

A bejegyzés trackback címe:

https://kundalinijoga.blog.hu/api/trackback/id/tr73572498

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása