HTML

Kundalini jóga, a jógák ezerarcú királynője

Tenni kell, nem beszélni róla. De ahhoz, hogy lássad, érezzed, elhidd, hogy tenni kell, beszélnem kell róla, beszélnünk kell róla. Elhiszed, hogy fiatalít, energetizál, jókedvűvé tesz? Elhiszed, hogy megmozgatja az izmokat, élni akarást ad, és belső mosolyt? Ugye nem hiszed el. Nem ettől. De ha e miatt, amit itt olvasol, kipróbálod, akkor majd elhiszed. A kundalini jóga számomra az ÉLET jógája.

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Utolsó kommentek

Olvasgatók

Kundalini jóga idő

2008.08.08. 06:45 EzerArcú

A jógázásra úgy gondolunk, mint két órán át tartó elmélyült elfoglaltságra.

Általában igaz is, de nem a kundalini jógánál.

Természetesen egész reggel, vagy egész este is jógázhatunk, vagy ahogyan én tettem, egész nap, de bizonyosan nem ez a lényege. Időszakosan nagyon jól esik a hosszú, teljes jógasor, körítve mantrával, meditációval, ugyanakkor a kundalini jóga lényeges része a hatékonyság.

Pont ez a központi tényező. Akár három perc alatt is. Egy tűzlégzés lehet csak egy perces, máris összeszedettebbé válok.

Nem kell kiszakadni a cselekedeteimből, akár egy szünet alatt, akár a teraszon vagy a parkban eltöltött pár perc alatt feltöltődök.

Ezt nevezem én hatékonyságnak.

Mert lehet ugyan egész nap is mosogatni, de ha meg tudom tenni 3*tíz perc alatt, akkor én - mosogatásból - azt választom.

(Bocsi a földhözragadt példáért, ha lesz jobb, majd beírom)

Szólj hozzá!

Címkék: mantra meditáció gyakorlás jóga kundalini joga tűzlégzés kundalini krija yogi kundalini yoga

A bejegyzés trackback címe:

https://kundalinijoga.blog.hu/api/trackback/id/tr62596530

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása